Customer Case: Garzini

Garzini gaat de internationale markt tegemoet dankzij cloud bedrijfssoftware


Een grote groep ondernemers staan nog steeds sceptisch tegenover ERP-toepassingen in de cloud. Toch biedt zo'n cloud-based bedrijfstoepassing heel wat voordelen. Cloud-oplossingen kennen een hoge flexibiliteit qua capaciteit en aantal gebruikers. Daarnaast bieden ze een zekere veiligheid en zekerheid wanneer we het hebben over bedrijfsinformatie. Ze laten je business altijd én overal draaien.

Wanneer we gaan kijken hoe Garzini hun nieuw ERP-systeem in gebruik neemt, zien we dat dit laatste voor hen een echte must is. Garzini, bekend om hun lederen wallets, is bezig met het veroveren van de internationale markt. En dan is het steeds toegang hebben tot je bedrijfstoepassing een must.

Garzini heeft zich gespecialiseerd in het ontwerpen van lederen wallets. Ze zijn bekend om hun ultieme dunheid waar alsnog veel in past. Hun systeem is ontworpen om de grootte van de vakjes aan te passen aan de hand van de inhoud. Daarnaast is het leer van Garzini wallets zeer natuurlijk met een minimale afwerking.

Garzini werkte in het verleden met twee verschillende programma's waarbij ze er steeds voor moesten zorgen dat alle informatie die in het ene programma toegevoegd werd, ook toegevoegd werd in het andere systeem. Dit omslachtige proces zorgde voor veel extra werk en de foutenmarge werd hierdoor ook vergroot.

Ze werkten enerzijds met een programma waarbij enkel een opvolging van klantgegevens mogelijk was. Anderzijds hadden ze voor het opmaken van bestellingen en facturen een ander programma dat niet gekoppeld was aan hun CRM. Stock opvolgen was in beide programma's niet of minimaal aanwezig, waardoor een manuele opvolging heel belangrijk was.

Daarom was het op vlak van stock nodig om een beter overzicht te verkrijgen van de huidige stock en de verwachte goederen.

Door de groei van het bedrijf en de nood aan een efficiëntere opvolging van leveringen, huidige en toekomstige voorraad en facturatie werd duidelijk dat Garzini op zoek moest naar een geïntegreerde toepassing die hen een volledig overzicht kan geven van de business.

Ondanks de lockdown vond de implementatie van Odoo Enterprise toch plaats. Hierdoor had Garzini de tijd om hun productgegevens op te schonen alvorens het nieuwe ERP-systeem in gebruik te nemen. Ook de andere data zoals klanten en leveranciers ondergingen een grote selectie.

De nieuwe manier van werken was even wennen, maar ook de werknemers waren snel in staat om een volledige klantenbestelling af te werken en te factureren. Bij vragen konden ze uiteraard rekenen op de support van Accomodata.

Ze gebruiken Odoo zowel voor het opvolgen van CRM, orderingave, aankooporders, voorraad en facturatie. Bij het picken van de goederen in hun magazijn en het receptioneren van de goederen maken ze gebruik van de barcode-interface. Op die manier worden fouten bij inkomende en uitgaande leveringen beperkt en verliezen ze minder kostbare tijd.

Odoo biedt het grote voordeel dat de stock makkelijk te monitoren is. Garzini verkoopt hun goederen op de internationale markt, wat betekent dat ze verschillende locaties hebben van waaruit goederen geleverd kunnen worden. Vandaag hebben ze een overzicht van het aantal stuks per product op elke locatie. Indien nodig kunnen ze zonder veel administratieve rompslomp een transfer maken van het ene naar het andere magazijn.

De overgang naar Odoo Enterprise bracht ook een volledige traceerbaarheid van hun bestellingen met zich mee. Garzini maakt een bestelling aan en ze krijgen onmiddellijk een beeld van de aanwezige stock. Een de levering voltooid is, maken ze de factuur aan en versturen die naar de klant.

Op dit moment gebruiken we alle modules van Odoo die nodig zijn om onze bedrijfsprocessen vlot te laten verlopen. Binnenkort nemen we ook het klantenportaal in gebruik waardoor onze buitenlandse agenten zelf hun bestellingen via de shop kunnen doorgeven. Hierdoor zullen onze werknemers opnieuw extra tijd besparen en kan hun werk nog kwalitatiever worden.

Facts & figures

-Bedrijf: Gazini
- Sector: Fashion retail / wholesale
- Odoo Enterprise - Gehost bij Accomodata
- Apps: CRM - Verkoop - Boekhouding - Website - e-Business - Barcode - Voorraad - Documenten - Aankoop
- Go Live: 2020